Mass Shock Bar

Smak brownie

Środek spożywczy zastępujący posiłek, do kontroli masy ciała. Proteinowy baton o smaku brownie, wzbogacony witaminami i minerałami.

Składniki: Chrupki sojowe (białko sojowe, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, skrobia z tapioki), syrop fruktozo-glukozowy, syrop glukozowy, czekolada mleczna 9% [cukier, masło kakaowe, mleko w proszku, masa kakaowa, emulgator (lecytyny z soi), aromaty], białka mleka, kawałki czekolady mlecznej 5,6% [cukier, mleko w proszku, masło kakaowe, masa kakaowa, emulgator (lecytyny z soi), wanilia] substancja utrzymująca wilgoć (glicerol), oligofruktoza, olej sojowy, glukoza, białko sojowe, tłuszcz palmowy, chrupki sojowe [białko sojowe, skrobia z tapioki, sól], kakao o obniżonej zawartości tłuszczu 1,3%, fruktoza, minerały [wodorofosforan potasu, tlenek magnezu, fosforan wapnia, difosforan żelaza (III), tlenek cynku, siarczan miedzi (II), siarczan manganu, jodek potasu, selenian (VI) sodu], aromaty, śmietanka w proszku (z mleka), masa kakaowa, emulgator (lecytyny z soi), witaminy [witamina C (kwas L-askorbinowy), niacyna (amid kwasu nikotynowego), witamina E (octan D-alfa-tokoferylu), kwas pantotenowy (D-pantotenian wapnia), witamina B2 (rybofawina), witamina B6 (chlorowodorek pirydoksyny), witamina B1 (chlorowodorek tiaminy), witamina A (octan retinylu), kwas foliowy (kwas pteroilomonoglutaminowy), D-biotyna, witamina D (cholekalcyferol), witamina B12 (cyjanokobalamina)].

Zalecane spożycie: Spożywać baton jako zamiennik posiłku 1-3 razy dziennie. Podczas stosowania diety o ograniczonej ilości energii, baton zastępuje posiłek, ale stanowi tylko część diety, nie można przy okazji rezygnować ze spożywania innych pokarmów. Dodatkowo należy pić odpowiednią ilość płynów.

Uwagi: Nie spożywać w przypadku uczulenia na którykolwiek składnik produktu. Może zawierać gluten, sezam, orzechy, jaja. Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze 15-22°C z dala od bezpośredniego światła słonecznego.

Masa netto: 100 g

Wartość odżywcza w

100 g (%RWS)

Wartość energetyczna

1662 kJ / 395 kcal

Tłuszcz

12,0 g

  w tym kwasy tłuszczowe nasycone

5,2 g

Węglowodany

39,8 g

  w tym cukry

25,9 g

  w tym alkohole wielowodorotlenowe

4,9 g

Błonnik

3,6 g

Białko

32,2 g

Sól

0,79 g

Kwas linolowy

2 g

Witamina A

222 µg (28)

Witamina D

1,6 µg (32)

Witamina E

3,4 mg (28)

Witamina C

14,3 mg (28)

Tiamina

0,35 mg (32)

Ryboflawina

0,51 mg (36)

Niacyna

5,7 mg (36)

Witamina B6

0,47 mg (34)

Witamina B12

0,47 µg (19)

Kwas foliowy

63,6 µg (32)

Biotyna

15,9 µg (32)

Kwas pantotenowy

0,95 mg (16)

Wapń

224 mg (28)

Fosfor

431 mg (61)

Potas

530 mg (26)

Sód

314 mg

Żelazo

8,9 mg (63)

Cynk

4,2 mg (42)

Miedź

O,69 mg (69)

Jod

41,7 µg (28)

Selen

17,5 µg (32)

Magnez

59,8 mg (16)

Mangan

0,39 mg (20)

RWS – Referencyjne wartości spożycia

Smak chocolate almond caramel

Składniki: Chrupki sojowe (białko sojowe, mąka ryżowa, ekstrakt słodu jęczmiennego, sól), syrop glukozowo-fruktozowy, białka mleka, chrupki sojowe (białko sojowe, skrobia z tapioki, sól), syrop glukozowy, czekolada mleczna 9% [cukier, masło kakaowe, mleko w proszku, masa kakaowa, emulgator (lecytyna sojowa), aromaty], migdały 8,2%, substancja utrzymująca wilgoć (glicerol), oligofruktoza, białko sojowe, fruktoza, kawałki mlecznej czekolady 2,4% [cukier, mleko w proszku, masło kakaowe, masa kakaowa, emulgator (lecytyna sojowa), wanilia], tłuszcz palmowy, minerały [wodorofosforan potasu, fosforan wapnia, tlenek magnezu, difosforan żelaza (III), tlenek cynku, siarczan miedzi (II), siarczan manganu, jodek potasu, selenian (VI) sodu], słodzone mleko skondensowane, olej słonecznikowy, aromaty, olej palmowy, emulgatory (lecytyna sojowa, E471), karmelizowany syrop cukrowy, cukier, sól, witaminy [witamina C (kwas L-askorbinowy), niacyna (amid kwasu nikotynowego), witamina E (octan D-alfa-tokoferylu), kwas pantotenowy (D-pantotenian wapnia), witamina B2 (ryboflawina), witamina B6 (chlorowodorek pirydoksyny), witamina B1 (chlorowodorek tiaminy), witamina A (octan retinylu), foliany (kwas pteroilomonoglutaminowy), D-biotyna, witamina D (cholekalcyferol), witamina B12 (cyjanokobalamina)].

Zalecane spożycie: Spożywać baton jako zamiennik posiłku 1-3 razy dziennie. Uwagi: Nie spożywać w przypadku uczulenia na którykolwiek składnik produktu.

Zawiera alergeny: migdałów, mleka, soi, zbóż (gluten). Może zawierać śladowe ilości sezamu i innych orzechów. Podczas stosowania diety o ograniczonej ilości energii, baton zastępuje posiłek, ale stanowi tylko część diety, nie można przy okazji rezygnować ze spożywania innych pokarmów. Dodatkowo należy pić odpowiednią ilość płynów. Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze 15-22°C z dala od bezpośredniego światła słonecznego.

Masa netto: 100 g

Wartość odżywcza w

100 g (%RWS)

Wartość energetyczna

1677 kJ / 399 kcal

Tłuszcz

12,8 g

  w tym kwasy tłuszczowe nasycone

4,4 g

Węglowodany

40,1 g

  w tym cukry

24,3 g

  w tym alkohole wielowodorotlenowe

4,4 g

Błonnik

4,2 g

Białko

30,6 g

Sól

1,09 g

Kwas linolowy

1 g

Witamina A

223 µg (28)

Witamina D

1,6 µg (32)

Witamina E

3,4 mg (28)

Witamina C

14,3 mg (28)

Tiamina

0,35 mg (32)

Ryboflawina

0,51 mg (36)

Niacyna

5,7 mg (36)

Witamina B6

0,47 mg (34)

Witamina B12

0,47 µg (19)

Kwas foliowy

63,8 µg (32)

Biotyna

15,9 µg (32)

Kwas pantotenowy

0,95 mg (16)

Wapń

229 mg (28)

Fosfor

461 mg (66)

Potas

519 mg (26)

Sód

437 mg

Żelazo

8,1 mg (58)

Cynk

4,1 mg (42)

Miedź

O,69 mg (69)

Jod

41,9 µg (28)

Selen

17,55 µg (32)

Magnez

59,9 mg (16)

Mangan

0,51 mg (25)

RWS – Referencyjne wartości spożycia